فرم ساز - لایه ها (قسمت هفتم)
در این ویدیو در رابطه بخش لایه ها در ماژول فرمساز صحبت خواهیم کرد
بخش لایهها که سمت چپ و بالای رابط کاربری واقع شده است، قابلیتهای مختلف و اصلی فرمساز را در قالب لایههای مختلفی دستهبندی میکند.
نوار آبیرنگ لایهها همانند ضامن یک منوی آکاردئونی عمل میکند و لایههای مختلف فرمساز را نمایش میدهد. کاربر با کلیک بر این لایهها میتواند امکانات و ویژگیهای آنها را در کادر وسط رابط کاربری مشاهده کند. این کادر بصورت پیشفرض، در مد طراحی فعال است و فیلدهای فرم را نشان میدهد. امکانات و گزینههای داخل این کادر با کلیک بر لایههای فرمساز در بخش لایهها تغییر میکند.
لایههای فرمساز قابلیتهای زیر را به کاربر ارائه میدهند:
مد طراحی : در این لایه، کاربر میتواند کامپوننتهای فرمساز یا اجزای فرم را از ستون کامپوننتها به کادر خطچینمانند وسط صفحه بکشد و رها کند. کاربر میتواند ترتیب کامپوننتها را نیز به همین ترتیب با Drag&Drop تغییر دهد و پیشنمایش فرم نهایی را نیز در هر مرحله از طراحی فرم مشاهده نماید.
JSON : کاربر در این لایه میتواند فایل JSON تولید شده توسط فرمساز را مشاهده و ویرایش نماید. ویرایش کدهای JSON در نحوۀ نمایش فیلدها در مد طراحی مؤثر است و میتوان بدین ترتیب، یک فیلد را با تمام تنظیمات، به فرم دیگری منتقل نمود.
ویرایشگر کد ابتدا : اگر کاربر تمایل داشته باشد محتوای خاصی را ابتدای فرم نشان دهد میتواند با استفاده از این لایه به یک محیط توسعۀ کد (DE) دسترسی یابد. در این ویرایشگر، کاربر میتواند متن مورد نظرش، کدهای HTML و یا کوئریهای تولیدشده در افزونههای اسپریت پورتال را جهت نمایش در صفحۀ خروجی فرم درج نماید.
ویرایشگر انتها : اگر کاربر تمایل داشته باشد محتوای خاصی را در انتهای فرم نشان دهد میتواند با استفاده از این لایه به یک محیط توسعۀ کد (DE) دسترسی یابد. در این ویرایشگر، کاربر میتواند متن مورد نظرش، کدهای HTML و یا کوئریهای تولیدشده در افزونههای اسپریت پورتال را جهت نمایش در صفحۀ خروجی فرم درج نماید.
ورود به فرم با تأیید شماره تلفن : اگر مدیر پورتال تمایل داشته باشد فرم طراحیشده به ازای هر شمارۀ تلفن، فقط یکبار قابل تکمیل و ارسال باشد، میتواند در این لایه، این قابلیت را فعال کند. بموجب این قابلیت، پیش از نمایش فرم، یک شمارۀ موبایل از مخاطب دریافت میشود و یک کد تصادفی برای او ارسال میگردد که باید در زمان کوتاهی، آن کد را در فیلد نشاندادهشده درج کند. بدینترتیب، امکان ارسال رکورد به جدول اطلاعاتی فرم، منوط به درج شماره موبایل میشود و به ازای هر شماره موبایل، تنها یکبار میتوان آن فرم را ثبت نمود.
پیش نمایش این فرم اعتبارسنجی نیز بصورت ذیل است
متن پس از ثبت فرم : وقتی که شخصی فرمی را در صفحۀ وب تکمیل و ارسال میکند، متنی برای او به نمایش در میآید. در این لایه، کاربر میتواند در محیط توسعۀ کد (DE) علاوه بر متن مورد نظرش، کدهای HTML و کوئریهای تولیدشده در افزونههای اسپریت پورتال را نیز درج نماید.
نکته 1: اگر کاربر بخواهد در متنی که پس از ثبت فرم به نمایش در خواهدآمد از دادههای واردشده در همان فرم استفاده کند میبایست نام اصلی فیلد را بصورت زیر داخل براکت قرار دهد:
[FieldName]
به مثال زیر توجه کنید:
" [Name] عزیز ... ثبتنام شما برای دسترسی به [PurposeField] با موفقیت به اتمام رسید لذا [UserName] بعنوان نام کاربری شما در سامانه محسوب خواهد شد"
نکته 2: اگر کاربر تمایل داشته باشد در متن پس از ثبت فرم، یک کد پیگیری به شخص تکمیلکنندۀ فرم ارائه شود میبایست کد زیر را در متن خود قرار دهد:
[global:unique-identifier]
مثال:
" [UserName] گرامی ... کد پیگیری شما [global:unique-identifier] میباشد.
نکته 3: در صورتی که در فرم، فیلد ساخت کاربر وجود داشته باشد و شخص تکمیل کننده، فرم را ثبت کند سیستم برای او یک گذرواژه میسازد و در کنار نام کاربری او در جدول کاربران پورتال (users) درج میکند.
با استفاده از پارامترهای [newUserPassword] و [newUserUsername] میتوان در متنی که پس از ثبت فرم نمایش داده میشود، نام کاربری و گذرواژۀ ثبتشده را به او نشان داد.
مثال:
" [UserName] گرامی ... ثبت نام شما با موفقیت انجام شد. نام کاربری شما [newUserUsername] و گذرواژۀ شما [newUserPassword] میباشد، لذا شایسته است این اطلاعات را یادداشت نماید و بوسیلۀ آنها، وارد حساب کاربری خود شوید."
نکته 4: کد پیگیری تولید شده برای رکوردهای ثبتشده در یک فرم، میان همۀ فرمهای یک پورتال سازمانی، منحصربفرد میباشد و اگر کاربر اسپریت پورتال بخواهد در قالب یک فرم، این کد را از شخصی بگیرد و کد شناسایی مربوط به آن فرم (formid) را پیدا کند باید از جدول uniqueids در دیتابیس سیستم اسپریت پورتال استفاده نماید.
نکته مهم: درگاههای پرداخت اغلب از طریق فرمساز ساخته می شوند. در ماژول فرمساز، کامپوننتی به نام "درگاه پرداخت" وجود دارد و میتوان با ورود آن به لایه طراحی فرم، یک درگاه پرداخت را به فرم اضافه نمود. پس از ایجاد این کامپوننت، لازم است در لایۀ "متن پس از ثبت فرم" همانند شکل ذیل، قطعهکد [getwayurl] در ویرایشگر درج شود. وظیفۀ کد [getwayurl]، اتصال فرم به درگاه پرداخت، پس از ثبت فرم است بنابراین وجود این کد برای اتصال به درگاه بانکی لازم است و باید همواره در چنین فرمهایی در لایۀ "متن پس از ثبت فرم" درج شود.
ارسال ایمیل : در این لایه، کاربر اسپریت پورتال میتواند متنی را بنویسد که پس از تکمیل و ثبت فرم، برای شخص تکمیلکنندۀ فرم و مدیر اسپریت پورتال بصورت یک ایمیل ارسال گردد. در این لایه کاربر باید ...
- - ابتدا از لیست فیلدهای فرم، فیلدی که ایمیل شخص تکمیلکنندۀ فرم در آن ثبت میشود را انتخاب کند.
- - سپس ایمیل خود یا شخصی که متن به او نیز باید ارسال شود را نیز باید در کادر "ایمیل به مدیریت" بنویسد.
- - در انتها کاربر در یک محیط توسعۀ کد (DE)، متن خود را درج مینماید که در این متن میتواند با استفاده از الگوی ]نام اصلی فیلد[، از مقادیر ثبتشده در فرم نیز بهرهبرداری کند.
نکته: در صورتی که در فرم، فیلد ساخت کاربر وجود داشته باشد و شخص تکمیل کننده، فرم را ثبت کند سیستم برای او یک گذرواژه میسازد و در کنار نام کاربری او در جدول کاربران پورتال (users) درج میکند.
با استفاده از پارامترهای [newUserPassword] و [newUserUsername] میتوان در متنی که پس از ثبت فرم در قالب ایمیل ارسال میشود، نام کاربری و گذرواژۀ ثبتشده را درج نمود.
ارسال پیامک : در این لایه، کاربر اسپریت پورتال میتواند متنی را بنویسد که پس از تکمیل و ثبت فرم، برای شخص تکمیلکنندۀ فرم و مدیر اسپریت پورتال در قالب یک پیامک ارسال گردد. در این لایه کاربر باید ...
- - ابتدا از لیست فیلدهای فرم، فیلدی که شمارۀ موبایل شخص تکمیلکنندۀ فرم در آن ثبت میشود را انتخاب کند.
- - سپس شمارۀ موبایل خود یا شخصی که متن به او نیز باید ارسال شود را نیز باید در کادر "پیامک به مدیریت" بنویسد.
- - در انتها کاربر در یک محیط توسعۀ کد (DE)، متن خود را درج مینماید که در این متن میتواند از با استفاده از الگوی ]نام اصلی فیلد[، از مقادیر ثبتشده در فرم نیز بهرهبرداری کند.
نکته: در صورتی که در فرم، فیلد ساخت کاربر وجود داشته باشد و شخص تکمیل کننده، فرم را ثبت کند سیستم برای او یک گذرواژه میسازد و در کنار نام کاربری او در جدول کاربران پورتال (users) درج میکند.
با استفاده از پارامترهای [newUserPassword] و [newUserUsername] میتوان در متنی که پس از ثبت فرم در قالب پیامک ارسال میشود، نام کاربری و گذرواژۀ ثبتشده را درج نمود.
ارسال ایمیل تیکتینگ: در این لایه، کاربر اسپریت پورتال میتواند متنی را بنویسد که پس از تکمیل و ثبت فرم تیکت، برای شخص تکمیلکنندۀ فرم و مدیر اسپریت پورتال بصورت یک ایمیل ارسال گردد. در این لایه کاربر باید ...
- - ابتدا از لیست فیلدهای فرم، فیلدی که ایمیل شخص تکمیلکنندۀ فرم در آن ثبت میشود را انتخاب کند.
- - در انتها کاربر در یک محیط توسعۀ کد (DE)، متن خود را درج مینماید که در این متن میتواند با استفاده از الگوی ]نام اصلی فیلد[، از مقادیر ثبتشده در فرم نیز بهرهبرداری کند.
ارسال پیامک تیکتینگ: در این لایه، کاربر اسپریت پورتال میتواند متنی را بنویسد که پس از تکمیل و ثبت فرم تیکت، برای شخص تکمیلکنندۀ فرم و مدیر اسپریت پورتال بصورت یک پیامک ارسال گردد. در این لایه کاربر باید ...
- - ابتدا از لیست فیلدهای فرم، فیلدی که شماره موبایل شخص تکمیلکنندۀ فرم در آن ثبت میشود را انتخاب کند.
- - در انتها کاربر در یک محیط توسعۀ کد (DE)، متن خود را درج مینماید که در این متن میتواند با استفاده از الگوی ]نام اصلی فیلد[، از مقادیر ثبتشده در فرم نیز بهرهبرداری کند.
تنظیمات دسترسی : در این لایه، مدیر پورتال میتواند دسترسی مشاهده، ویرایش و حذف رکوردهای ارسالشده به کاربران نرمافزار اسپریت پورتال اعطا کند. این دسترسیها میتواند به گروههای کاربری و کاربرهای ثبتشده در پورتال، بصورت جداگانه داده شود.
عملیات پس از ثبت : همانگونه که در شکل زیر مشخص است، کاربر میتواند کوئریهایی را که در بخش توسعۀ افزونۀ اسپریت پورتال تولید شدهاست را در ستون سمت راست مشاهده نماید و کوئری مدّ نظر خود را با کلیک بر آن، به ستون انتخابشدهها منتقل سازد تا پس از ثبت فرم توسط شخص تکمیلکننده، آن کوئریها بصورت خودکار اجرا شوند.
از این قابلیت میتوان در توسعۀ سامانهها و فرایندهای تحت وب استفاده کرد
ارسال به دوستان